Бігос по-варшавськи

Бигос

Бігос

У цій статті ми розглянемо два варіанти приготування бігосу по-варшавськи:

ВАРШАВСЬКИЙ ВАРІАНТ 1

Квашена капуста — 540г
Свіжа капуста — 500г
Шпик — 40г
Свинина — 180г
Ковбаса варена — 120г
Копчена грудинка — 100г
Томатна паста — 60г
Сушені гриби — 20г
Цибуля ріпчаста — 40г
Цукор — 20г
Перець чорний мелений
Сіль
Червоне сухе вино — півсклянки

Сушені гриби промити теплою водою, покласти в посуд, залити холодною водою і залишити на 2:00 для набухання. Потім зварити до готовності. Квашену капусту дрібно нарубати і припустити в невеликій кількості води до м’якості. Свіжу капусту порізати квадратиками, поставити в духовку і прогріти до м’якості, посолити, поперчити і змішати з квашеною капустою. Потім додати нарізані невеликими кубиками смажені шпик, свинину, варену ковбасу, копчену грудинку, гриби, пасеровані томат-пюре і ріпчасту цибулю, а також цукор, перець, сіль. Все перемішати і поставити гасити на слабкому вогні до готовності. В кінці варіння додати червоне сухе вино, розмочений і дрібно порізаний чорнослив, тмин, майоран.

ВАРШАВСЬКИЙ ВАРІАНТ 2 (тільки з квашеною капустою)

Квашена капуста — 1 кг.
Сало з великим вмістом солоного м’яса — 200 гр.
Яловичина смажена — 200 гр.
Цибуля ріпчаста — 1 велика головка
Перець, сіль
Борошно 1 ст.л.
Масло вершкове для піджарки
Бульйон
Панірувальні сухарі — для посипання
Тертий твердий сир — для посипання

У каструлю покласти половину сала і ретельно промиту і віджату квашену капусту, зверху неї решту сала, все залити бульйоном і тушкувати на слабкому вогні. Додати дрібно нарізану смажену яловичину, перець, покласти борошняну піджарку, дрібно порубану цибулину, тушкувати до википання соусу. Викласти на металеве блюдо, облити олією, посипати сухарями з тертим твердим сиром, поставити в духовку, розігріту до 150-160 градусів на 30 хвилин (поки не підрум’яниться).

Залиште коментар

return_links(); ?>
3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19