Польські картопляні галушки

Польські картопляні галушки

Польські картопляні галушки

Інгредієнти:

1 кг картоплі, із середнім вмістом крохмалю
2 ст.л. пшеничного борошна
щедра щіпка солі
1 яйце
картопляний крохмаль (відміряно пропорційно)

Приготування:

1) Картоплю почистити, порізати кубиками та відварити до готовності у великій кількості підсоленої води.
2) Відцідіть картоплю та відразу пропустіть через картопляний прес або на м’ясорубці. Помістіть картоплю у велику миску, трохи перемішай та дайте майже повністю охолонути. (Хвилин 20-25)
3) Після того, як картопля охолоне, утрамбувати щільно. Розділіть її в мисці умовно на 4 частини. Вийміть ¼ частину картоплі набік , так, щоб вийшла рівна виїмка.
4) В те місце, всипте 2 ст.л. борошна та крохмаль. Крохмалю повинно бути стільки, щоб він повністю заповнював ту виїмку.
5) Додайте злегка збите 1 яйце, сіль та замісіть однорідне тісто. Місити потрібно досить довго, 8-10 хвилин.
6) Візьміть досить великий шматок тіста, та сформуйте «ковбаску», 2-3 см в діаметрі. Поріжте на шматочки, товщиною 1-1,5 см. Кожен шматочок скачайте в кульку, та пальцем втисніть середину, формуючи дірку.
7) Виконайте це з рештою тіста.
8) Доведіть до кипіння велику кількість води, обов’язково посоліть. Обережно, опустіть галушки в воду, перемішайте та варіть 1 хвилину після спливання галушок на поверхню.
9) Вийміть галушки на велику тарілку, викладаючи їх в один шар. Галушки після відварювання дуже липкі, але через хвилини 2 липкість зникає, і вони набувають потрібної консистенції.
Подавайте одразу ж, рясно поливаючи соусом від головної страви, або ж обсмаженими на свинячому жирі шкварками та цибулею. Також можна, перед подачею, галушки ще й обсмажити до придбання золотистої скоринки.

Залиште коментар

3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19