Кнедлики

Книдлі

Книдлі

Кнедлики (або Книдлі) — відварний виріб з тіста чи картоплі. Кнедлики варяться у воді або на пару. Кнедлики можуть бути з будь-якою начинкою або без начинки. Вони формуються в кульки або батон.

Національна страва польської, чеської та словацької кухні. Назва походить від німецького слова «knödel» та закріпилася на початку XIX століття. Класичні рецепти кнедликів походять від віденських рецептів XIX століття, які були пізніше вдосконалені в Польщі таЧехії.

Раніше подавалися до столу як окрема страва. Кнедлики бувають декількох видів (з фруктами, з картоплі і з тіста.

Види кнедликів

Кнедлики форми великих куль з начинкою є повноцінною стравою. Можуть бути солодкими чи ні, все залежить від начинки.

Фруктові кнедлики з вершків

Фруктові кнедлики з вершків

Картопляні кнедлики з капустою

Картопляні кнедлики з капустою

Kнедлики у формі батона зазвичай ріжуться та подаються як гарнір до гарячого м’ясного блюда, часто з густими соусами.

Кроповий соус з кнедликами, яловичиною і яйцем

Кроповий соус з кнедликами, яловичиною і яйцем

Яловичий гуляш з кнедликами

Яловичий гуляш з кнедликами

Томатний соус з кнедликами

Томатний соус з кнедликами

Запечена яловичина з кнедликами

Запечена яловичина з кнедликами

Ніжка кролика з соусом і кнедликами

Ніжка кролика з соусом і кнедликами

Також є кнедлики у формі маленьких кульок, так звані «кнедлички», які добавляются в суп в самому кінці процесу готування і варяться.

Суп с кнедликами

Суп с кнедликами

Залиште коментар

3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19