Польща — країна, де є всі можливості для розвитку кулінарного туризму, адже не даремно говорять, що найсмачніші в світі помідори — польські. Саме салат з помідор став одним з традиційних страв, яке з’являється на кожному столі першим.
У Польщу щорічно приїжджають тисячі туристів з конкретною метою — познайомитися з польською кухнею та обмінятися рецептами. До речі, одним з найбільш популярних польських салатів є surowka, до складу якого входять морква, червона та білокачанна капуста, цибуля та яблука.
Є в польській кухні страви, знайомі українцям. Так, наприклад, досить часто поляки пригощають своїх гостей стравою під назвою mizeria, яке схоже на російську окрошку, або супом «зурек», еквівалентним українському холоднику.
Польські річки багаті цінними сортами риби — осетром, вугром, окунем. Тому другі страви з копченої, смаженої, вареної, пареної або запеченої в сухарях риби є обов’язковою частиною традиційного польського столу. Хто-хто, а поляки знають толк в кулінарії, тому їх національні страви ну просто невимовно смачні.
Крім риби поляки люблять балувати себе м’ясом, як правило, свининою. За всю свою історію польський народ накопичив величезну безліч рецептів м’ясних страв, причому сьогодні особливою популярністю користуються, скажімо так, «ретро»-рецепти.
Що ще можна побачити на багатому польському столі? Мабуть, все, що завгодно — від грибів до фаршированої яблуками качки. Можна не сумніватися, що кожен турист буде ситий і задоволений, і відвезе з собою на батьківщину масу незабутніх вражень про польську кухню та польську гостинність.