Щука по-польськи

Щука по-польськи

Щука по-польськи

Для рецепту вам буде потрібно:

    щука — 1кг
    цибуля ріпчаста (подрібнений) — 250г
    товчені сухарі — 2 ст.л.
    цукор — 1/2 ч.л.
    хрін (натертий) — 1 ст.л.
    яйце (білок) — 1 шт.
    чорний перець (горошок) — 5 шт.
    запашний перець (горошок) — 6 шт.
    овочі — за смаком
    цибуля ріпчаста (велика, тоненькими кружальцями) — 4 шт.
    лавровий лист — 1 шт.

Щуку вагою близько 1 кг очистити, видалити з неї нутрощі, а потім нарізати поперек шматками шириною в 1-2 см. З кожного шматка гострим ножем вирізати м’якоть, не пошкодивши при цьому шкіру. Кістки видалити, м’якоть щуки дуже дрібно порубати, додати 250г подрібненої цибулі, 2 столові ложки товчених сухарів, 1/2 чайної ложки цукру, 1 столову ложку натертого хрону та один сирий білок.

Ці компоненти місити рукою до утворення однорідної пишної маси, посолити за смаком та щільно начинити масою шкіру щуки, надавши шматках їх первісний вигляд. Фаршировані порції покласти в плоску каструлю та залити процідженим міцним відваром, в якому варилися овочі з головою, кістками, хвостом та плавниками щуки, 6 горошин чорного і 5 горошин запашного перцю. Додати у відвар 4 великі, нарізані тоненькими кружальцями цибулини, шматочок лаврового листа і посолити за смаком. Каструлю прикрити (не дуже щільно), і варити рибу на слабкому вогні протягом години.

Коли риба звариться, не виймати її з бульйону до тих пір, поки зовсім не охолоне. Після цього викласти на блюдо та залити бульйоном, протертим разом з цибулею крізь густе сито. Блюдо поставити в холодильник на нижню полицю на кілька годин, щоб соус перетворився в ніжне желе.

Залиште коментар

3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19