Татар

Татар

Татар

Татар вважається стравою для справжніх гурманів. Залізне правило приготування цієї страви в тому, що його обов’язково потрібно їсти відразу після приготування, все що залишиться непридатне для другої подачі на стіл, воно повинно бути викинуто. Це пов’язано з тим, що польський татар готують зі свіжого сирого м’яса з використанням сирих яєць.
Історія страви така: кочівники-татари, постійно здійснювали нальоти на міські стіни Кракова, зберігали шматки підсоленої та неабияк спорченної конини під сідлом, де м’ясо маринувалося за допомогою виділення … кінського поту. Ну а сучасний варіант — відмінна закусь під горілочку. Коротше, так.

Татар

Татар

Для приготування використовується яловичина, самий трудомісткий етап — подрібнення м’яса, практично до молекул :). У Кракові, втім, можна  купити вже готове у вакуумній упаковці.
До сирого м’яса — ряд добавок. Все дрібно ріжеться ножем.

• 250 г охолодженої подрібненої яловичини
• 1 невелика цибулина або пучок зеленої цибулі
• 1 ст. ложка вершкового масла
• жменю каперсів або маринованих грибів — хто як любить
• 2 ложки бренді
• 2 філе анчоуса або сардинки
• 1 невеликий солоний огірок
• 2 ложки діжонської гірчиці
• 2 сирих яєчних жовтки
• 3-4 ложки оливкової олії
• сік ¼ лимона
• свіжомелений великий чорний перець
• сіль за смаком

Приготування дуже просте, але, як з’ясувалося, трудомістке — в середині м’яса робиться поглиблення, в нього кладемо жовток та усі текучі інгредієнти, тверді розкладаються навколо, потім все просто ретельно змішується і подається з хлібом та соєвим соусом.
Smacznego!

Залиште коментар

return_links(); ?>
3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19